Heb jij het lef?

 

 

car-repair-362150_1920.jpg

APK en Health Check

We vinden het allemaal heel normaal dat we onze auto periodiek laten keuren en dat ons gebit eens per jaar wordt gecontroleerd. Ook ondergaan steeds meer mensen een algehele persoonlijke gezondheidscheck. Deze checks geven vooral inzicht in de technische staat van de auto respectievelijk in de gezondheid van de persoon. De uitkomsten van deze checks geven al dan niet aanleiding tot verbetersuggesties.  

Kwetsbaarheid & Lef

Onze gezondheid is ons zeer dierbaar en daarom zijn wij snel bereid ons daar op te laten testen. De algemene periodieke keuring (APK) van de auto zorgt voor een veilig gevoel, maar is ook een wettelijke verplichting. Hoe zit dat met het laten testen van de slagvaardigheid van je bedrijf of team? Hoe open sta je voor feedback hierop? Heb je het lef en de kwetsbaarheid om hiernaar te laten kijken, waarbij je een integraal beeld terugkrijgt van de performance van je bedrijf of team met verbetersuggesties en wellicht inzicht in blinde vlekken en verborgen of onbenut potentieel?

Performancescan

Door middel van de Performancescan maak ik de slagvaardigheid van jouw bedrijf of team inzichtelijk. De Performancescan bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Een intakegesprek;
  2. Een maatwerk online opinieonderzoek onder de medewerkers van je bedrijf of team (inclusief management/directie);
  3. Bestudering van de beschikbare strategische, tactische en of operationele plannen;
  4. De uitkomsten van het opinieonderzoek en de beschikbare plannen vormen de input voor diepte-interviews met enkele medewerkers en management- en/of directieleden;
  5. De output van de Performancescan is een praktisch leesbaar en bruikbaar document met (indien van toepassing) direct toepasbare interventies om de slagvaardigheid van je bedrijf of team verder te verbeteren.
  6. Optionele onderdelen van de Performancescan zijn:  (a) Observaties op ‘de werkvloer’, tijdens vergaderingen en/of tijdens klantgesprekken, (b) Diepte-interviews met klanten, (c) Diepte-interviews met ex-klanten en/of (d) een Klantpanel.

De primaire doelgroep voor deze Performancescan betreft bedrijven of teams (zowel btb als btc) die hun klanten bedienen via persoonlijke adviserende verkoop en die hun resultaten verder willen verbeteren op het gebied van groei in aantal klanten, omzet, rentabiliteit en medewerkers- en/of klanttevredenheid.

Return on Investment

De investering in de Performancescan bedraagt voor het maatwerk online opinieonderzoek, de bestudering van de beschikbare plannen, de interne diepte-interviews en de rapportage € 1.995,= (exclusief btw). Het betreft een introductieaanbod met een geldigheid tot 1-11-2018. De optionele onderdelen worden gefactureerd op basis van uurtarief.  De Performancescan is geen doel op zich, maar een middel om te komen tot betere resultaten. Graag help ik je hier verder bij.

Actie?

Ben je bereid je lef en kwetsbaarheid te tonen om de slagvaardigheid van je bedrijf en team verder te verbeteren? Klik dan hier voor het maken van een vrijblijvend adviesgesprek. Bel me vooral als je nog vragen hebt: 06-15346299.

Benieuwd naar wat ik nog meer voor je kan betekenen: neem dan een kijkje op deze webpagina.

Fijne zomervakantie, .... met leestip
mercedes-benz-2777645_1920.jpg

Vakantie!

De zomervakantie is inmiddels in volle gang, alleen regio Noord heeft nog een week toe te werken naar de welverdiende periode van rust. Een mooie tijd om afstand te nemen van de hectische dagelijkse wereld, zowel privé als zakelijk. De één kiest ervoor thuis te blijven en dagjes uit te plannen, de ander schaart zich in de files naar de costa’s. Kies je voor luxe of juist voor primitiviteit. Voor lekker niets doen en luieren of juist actief en het avontuur. Voor ieder wat wils.

Balans

Hoe je je zomervakantie ook besteedt, deze periode leent zich er goed voor om de balans op te maken. Ben je tevreden over de eerste helft van 2018? Hoe presteer je vergeleken met je jaarplan? Zit de pijplijn nog voldoende gevuld met mooie trajecten en heb je voldoende afspraken staan voor na de vakantie om direct weer lekker aan de slag te gaan. Wat is de reden van het succes of waarom loopt het niet zoals je wilt? Hoe zit het met jouw energie en die van je medewerkers. Zie jij of vindt jij de reden(en) voor verandering? 

Hoe dan te veranderen, een leestip…

Een leestip voor deze zomer, die je kan helpen bij dit reflectieve moment,  is het onlangs verschenen boek “de Ladder” van Ben Tiggelaar. Een makkelijk leesbaar boekje, dat mij meer inzicht heeft gegeven in de vraag ‘Hoe kom je tot nieuw gedrag en daarmee tot geslaagde verandering?’ De ladder staat symbool voor 3 stappen; (1) het na te streven doel, (2) het gedrag dat nodig is om dat doel dichterbij te brengen en (3) de support die nodig is om het gedragsvoornemen ook echt uit te voeren. Deze laatste stap is volgens Tiggelaar het stiefkindje bij veranderingen; support wordt in de praktijk het meest verwaarloosd. Je plant eerst de verandering van bovenaan de ladder (doel) naar onderaan de ladder (support). Na de planning ga je van start met de ladder en start je onderaan en werk je naar boven toe. Onderweg kijk je hoe het gaat en stuurt eventueel bij. Tiggelaar’s regel: plan één (ontwikkel)doel, één gedragsverandering en minimaal drie vormen van support.

Tiggelaar benoemt 3 ‘aanjagers’ van gedrag, te weten capaciteit (kan ik dit), motivatie (wil ik dit) en omgeving (lukt het hier). Alle drie ‘aanjagers’ zijn van belang om het gedrag te begrijpen of te veranderen. Waar zit bij jou de bottleneck of waar loop jij het grootste risico?

De performancescan

Graag help ik je bij in het inzichtelijk maken hiervan en bij het bepalen van de slagvaardigheid van jouw bedrijf of team. Dit doe ik door het inzetten van de performancescan. Deze performancescan, gebaseerd op het 7-S model van McKinsey, geeft een integraal inzicht in het aanwezige nog onbenutte potentieel van jouw bedrijf of team. Het geeft daarmee ook inzicht in de capaciteit, motivatie en omgevingsfactoren; de aanjagers van het (gewenste) gedrag. De performancescan geeft advies in welke interventies het meest effectief bijdragen aan de (bij)gestelde doelen, waarbij de ‘support-trap’ een dominante rol inneemt.

In mijn blog van augustus zal ik dieper in gaan op de performancescan. Geniet eerst maar eens lekker van je gezin/familie/vrienden, de mooie omgeving, het mooie weer, de rust of activiteit en ……. van de reflectiemomenten.

Zonnige groet,

Leo de Bever

Klaar voor de aftrap!
football-730418_1920.jpg

Vandaag, donderdag 14 juni, is voor veel mensen een bijzondere dag. In Rusland gaat het wereldkampioenschap voetbal van start.

Bij zo’n mondiale competitie komt heel veel kijken. De teams zijn door een goede voorbereiding in bloedvorm. De juiste voetballers zijn geselecteerd voor de juiste posities. Intensieve trainingen hebben ervoor gezorgd dat iedereen fit en gefocust van start kan. Iedere speler als individu en het team als collectief. De staf om hen heen maakt het de spelers makkelijk door te zorgen voor een goede logistiek, huisvesting, gezonde voeding en hulp bij de mentale fitheid van spelers. De coach inspireert zijn mannen en laat het teambelang prevaleren boven elk individueel belang.

“De coach laat het teambelang prevaleren boven elk individueel belang.”

Het is voor iedereen helder waar de doelstelling voor dit toernooi ligt. Elke dag komt de staf bij elkaar om de koers naar dat doel scherp te bewaken. De leiding stuurt tijdig bij als zich ontwikkelingen voordoen, zowel binnen het team als daarbuiten, die het behalen van het doel bemoeilijken. Zij zijn er klaar voor. Nu is het aan de vorm van de dag en de ‘elementen’…

Hoe gaat dit bij jou?

Dit lijkt allemaal heel logisch. Maar is dat ook zo logisch? Hoe gaat dat bij jou en in jouw organisatie? Ben jij er klaar voor om je klanten optimaal te bedienen? Mijn ervaring is dat er veel onbenut potentieel aanwezig is bij mensen en organisaties. Met een betere integrale voorbereiding en aanpak richting een duidelijk doel is er nog meer te bereiken dan dat er nu al bereikt wordt.

Een bijzondere dag…

Vandaag, donderdag 14 juni, is voor mij een extra bijzondere dag. Op dezelfde dag dat het WK begint, start ik mijn bedrijf IMPROOV. Dat doe ik met de lancering van mijn website www.improov.nl en deze eerste blog.

Verborgen potentieel benutten

Met IMPROOV wil ik MKB-bedrijven, starters en start-ups helpen om hun verborgen potentieel te benutten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ben je benieuwd naar mijn aanpak? Bel of mail me gerust. Tof als je me volgt op LinkedIn, waarop nog meerdere blogs zullen volgen.

Ik ben klaar voor de aftrap!